Vepřová plec v zelí s rajčaty
85 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 6kusůRajčata
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
14 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji.
- 2K masu přidáme spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky, podlijeme trochou horké vody a dusíme téměř do měkka.
- 3Nakonec přidáme očištěné, nahrubo nakrájené zelí, vše dodusíme do měkka.
- 4Pokrm zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.