Vepřová žebírka na paprice

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůVepřová pečeně
    • 25gramůSůl
    • 125gramůTuk
    • 200gramůCibule
    • 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 800mililitrůVoda pitná
    • 25gramůPaprika mletá sladká
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
  • 4
    Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme.
  • 6
    Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 5. 2016
Vepřová žebírka na paprice
Klasické jídlo z jídelen a meníčkových restaurací. Palec nahoru. 🙂