Vepřová žebírka na paprice
80 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 25gramůSůl
- 125gramůTuk
- 200gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVoda pitná
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody.
- 3Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
- 4Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme.
- 5Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme.
- 6Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 5. 2016
Vepřová žebírka na paprice
Klasické jídlo z jídelen a meníčkových restaurací. Palec nahoru. 🙂