Vepřová žebírka na smetaně

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVepřová žebra
    • 1lžičkaSůl
    • 30gramůSádlo škvařené
    • 150mililitrůZakysaná smetana
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
61 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.
  • 2
    Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.
  • 3
    Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.
  • 4
    Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.