Vepřová žebírka na smetaně
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 30gramůSádlo škvařené
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
61 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.
- 2Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.
- 3Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.
- 4Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.