Vepřová žebírka na špízu

80 min.
Rakousko

Ingredience

    • 8lžicChilli omáčka
    • 8lžicOlej stolní
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 5,5kilogramůVepřová žebra
    • 4stroužkyČesnek
    • 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4029 kcal
Bílkoviny
223 g
Tuky
337 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
196 mg
Cukr
382 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu z rajčatového protlaku, chilli omáčky, sójové omáčky, utřeného česneku a oleje - vše dobře promícháme.
  • 2
    Omytá žebírka vložíme do marinády a necháme do druhého dne v chladu.
  • 3
    Žebírka vložíme na gril a během grilování je potíráme opakovaně marinádou.
  • 4
    Když vyprýští šťáva, jsou žebírka hotová. Grilujeme celkem asi 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.