Vepřová žebírka po maďarsku
60 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová pečeně
- 25gramůSůl
- 150gramůTuk
- 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 200gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0,5decilitrVíno červené
- 600gramůPaprika sterilovaná
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou, opečeme na tuku a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, částečně ji roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
- 3K cibuli přidáme papriku a rajčatový protlak a zalijeme vlažným vývarem. Za občasného promíchání uvedeme do varu.
- 4Do vařícího základu vložíme opečená žebírka a pod poklicí je dusíme téměř doměkka.
- 5Nakonec přilijeme červené víno, přidáme worcester, podle potřeby dosolíme a ještě dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.