Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.
  • 2
    Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.
  • 4
    Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.
  • 5
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.