Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová žebra
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1,5decilitryOmáčka švestková
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 2lžíceOmáčka sójová
- 6kusůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme jarní cibulky na kusy o délce 7cm. Oba konce rozkrájíme na tenké proužky, ale ve středu necháme kousky celé. Vzniknou nám ozdobné střapce. Ponoříme je do mísy s ledovou vodou na 30 minut, aby se rozkrájené konečky rozvily.
- 2Žebírka rozdělíme na jednotlivé kusy, povaříme je v hrnci s vařící vodou 5 minut, poté necháme okapat.
- 3Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme rozetřený česnek, zázvor a smažíme 2 minuty, přidáme švestkovou omáčku, sherry brandy, sójovou omáčku a hoisin omáčku. Vše prohřejeme.
- 4Potřeme touto směsí žebírka a pečeme 10 minut, poté je potřeme a pečeme dalších 20 minut.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.