Vepřová žebírka slavnostní
35 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka polohrubá
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBanány
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
50 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žebírka naklepeme, trochu odkrojíme od kosti a osolíme. Banány nakrájíme na kolečka, žampiony na půlky.
- 2Z vajec, mléka a mouky vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme kolečka banánů a kousky žampionů. Usmažíme v pánvi na másle a vyndáme. Do pánve přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a smažíme žebírka z každé strany 4 minuty.
- 3Na talíře rozdělíme žebírka, obložíme smaženými banány a žampiony, zakapeme koňakem a při podávání zapálíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.