Vepřové česnekové kostky s fazolemi
50 min.
Ingredience
- 0,5kilogramVepřová kýta
- 2lžíceOmáčky
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyChilli paprička
- 100gramůHouby černé
- 4lžíceOlej rostlinný
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžičkaKari pasta červená
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kostky z vepřového masa opláchneme ve vlažné vodě a osušíme v utěrce. Nakrájené maso na kostky nebo nudličky marinujeme několik minut v rybí omáčce. Krátce před tím necháme změknout houby ve vodě. Fazole a chilli papričky vypereme, osušíme a nakrájíme buď na kolečka nebo na menší kousky.
- 2Stroužky česneku rozmačkáme a rozetřeme. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém česnek osmažíme.
- 3K česneku do pánve vhodíme fazolky a ještě krátce osmahneme. Po osmažení fazoky odhrneme stranou.
- 4Doprostřed pánve vložíme maso a prudce je opečeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou,která je velmi slaná, proto nepoužíváme sůl. Přidáme červenou kari pastu a na malé kousky pokrájené chilli papričky. Potom zpět vrátíme do směsi fazolky s česnekem a nakonec nadrobno nakrájené osušené houby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.