Vepřové kari načerveno se zeleným pepřem

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pokud začne smetana po stranách hnědnout, zamícháme ji.
  • 2
    Přidáme kari pastu a opět promícháme, aby se vše dobře spojilo. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a vaříme další 2 minuty, až omáčka začne tmavnout. Do této konzistence přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky a za stálého míchání vaříme dalších 5-7 minut.
  • 3
    Nakonec ke všemu přilijeme kokosové mléko a na středně prudkém ohni vaříme dalších 5 minut. Přihodíme rozpůlený (nebo rozčtvrcený) lilek a zelený pepř a vaříme dalších 5 minut. Poslední ingrediencí, kterou do této omáčky přidáme, jsou kaffirové listy.
  • 4
    Podle potřeby dochutíme a do misek servírujeme posypané nasekanou červenou chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.