Vepřové kari načerveno se zeleným pepřem
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 440mililitrůMléko kokosové
- 60mililitrůKokosová smetana
- 2lžíceKari pasta
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 300gramůLilek
- 7kusůKafirové listy
- 2kusyChilli paprička
- 75gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pokud začne smetana po stranách hnědnout, zamícháme ji.
- 2Přidáme kari pastu a opět promícháme, aby se vše dobře spojilo. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a vaříme další 2 minuty, až omáčka začne tmavnout. Do této konzistence přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky a za stálého míchání vaříme dalších 5-7 minut.
- 3Nakonec ke všemu přilijeme kokosové mléko a na středně prudkém ohni vaříme dalších 5 minut. Přihodíme rozpůlený (nebo rozčtvrcený) lilek a zelený pepř a vaříme dalších 5 minut. Poslední ingrediencí, kterou do této omáčky přidáme, jsou kaffirové listy.
- 4Podle potřeby dochutíme a do misek servírujeme posypané nasekanou červenou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.