Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony
45 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 600gramůVepřová krkovička
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyPaprika zelená
- 3lžíceOlej rostlinný
- 8kusůČesnek
- 3lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžičkaPasta Sambal Oelek
- 10kusůPepřový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté, osušené a naklepané vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Tyto kostky zlehka obalíme ve škrobové moučce Solamyl. Žamiony očistíme, oloupeme a rozdělíme. Větší žampiony rozkrojíme na čtvrtky, menší na půlky. Vyprané, zrníček zbavené papriky nakrájíme také na menší kousky.
- 2Nejprve prudce osmažíme ve woku kostky masa. Osmažené maso odložíme stranou pánve a potom prudce osmažíme papriku a žampiony. Smažíme tak dlouho, dokud se nezbavíme štávy, kterou pustí žampiony. Potom i tuto směs dáme stranou pánve.
- 3Jako další budeme smažit česnek ve slupce, který mírně rozmáčkneme, aby měla směs správné aroma, přidáme maso, papriky, žampiony a ochutíme omáčkou hoisin a pastou sambal oelek. Ještě chvíli smažíme, můžeme trošku podlít vodou, chceme-li vytvořit šťávu.
- 4Do hotové směsi můžeme až nakonec přimíchat na nudličky pokrájené listy pepřovníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.