Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony

45 min.
Čína

Ingredience

    • 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
    • 600gramůVepřová krkovička
    • 200gramůŽampiony čerstvé
    • 2kusyPaprika červená
    • 2kusyPaprika žlutá
    • 2kusyPaprika zelená
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 8kusůČesnek
    • 3lžíceOmáčka Hoisin
    • 1lžičkaPasta Sambal Oelek
    • 10kusůPepřový list
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, osušené a naklepané vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Tyto kostky zlehka obalíme ve škrobové moučce Solamyl. Žamiony očistíme, oloupeme a rozdělíme. Větší žampiony rozkrojíme na čtvrtky, menší na půlky. Vyprané, zrníček zbavené papriky nakrájíme také na menší kousky.
  • 2
    Nejprve prudce osmažíme ve woku kostky masa. Osmažené maso odložíme stranou pánve a potom prudce osmažíme papriku a žampiony. Smažíme tak dlouho, dokud se nezbavíme štávy, kterou pustí žampiony. Potom i tuto směs dáme stranou pánve.
  • 3
    Jako další budeme smažit česnek ve slupce, který mírně rozmáčkneme, aby měla směs správné aroma, přidáme maso, papriky, žampiony a ochutíme omáčkou hoisin a pastou sambal oelek. Ještě chvíli smažíme, můžeme trošku podlít vodou, chceme-li vytvořit šťávu.
  • 4
    Do hotové směsi můžeme až nakonec přimíchat na nudličky pokrájené listy pepřovníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.