Vepřové kostky s kukuřicí a paprikou
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 4lžíceMed včelí
- 2kusyChilli paprička
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1kusCibule
- 1kusČesnek
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusPaprika červená
- 100mililitrůLimetková šťáva
- 100mililitrůTequila silver
- 50mililitrůOcet vinný
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a česnek a na oleji je chvilku osmahneme.
- 2Poté přidáme kukuřici, nakrájenou papriku, 1 chilli papričku a šťávu z limetky. Přilijeme tequilu a vaříme 3 minuty. Poté přidáme ocet a cukr a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme koriandr a přílohu můžeme klidně naložit do sklenic a uchovat v ledničce až 6 týdnů.
- 3Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme do mísy spolu s medem, 1 chilli papričkou, mletou paprikou, cayenským pepřem a pomerančovou šťávou. Necháme 1 hodinu marinovat. Poté opečeme 3 minuty z každé strany a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.