Vepřové kotlety dušené přírodní

0 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 3lžíceOlej stolní
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Vláknina
8 mg
Vápník
19 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety očistíme, po stranách nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme.
  • 2
    Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme vodou a za občasného podlití dusíme doměkka.
  • 3
    Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 24. 5. 2016
Vepřové kotlety dušené přírodní
Na kotlety jsem ještě přidala trochu hrubě drceného pepře. Mouku nedávám přímo na maso, ale maso z obou stran osmahnu na rozehřátém tuku, vyjmu ho, přidám mouku, udělám jíšku a za stálého prošlehavání metličlou rozředím vývarem nebo vodou. Po dosažení varu přidám maso a dusím pod pokličkou, až je měkké. Použila jsem více mouky než uvádí recept. Pokud bych měla nějakou smaženou přílohu, dám méně. Doporučuji vyzkoušet, je to rychle připravený oběd. Může se ještě přidat sázené vejce. Palec nahoru🙂