Vepřové kotlety dušené s houbami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVepřové kotlety
- 200gramůHouby čerstvé
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme kotlety a opečeme je po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme vodou a obracíme.
- 3Před koncem dušení přidáme nakrájené, na másle osmahnuté houby, přilijeme smetanu a vše chvíli podusíme.
- 4Vhodnou přílohou je rýže nebo krupicové noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.