Vepřové kotlety dušené s jablky
70 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCibule
- 200gramůJablka
- 15gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrnekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Naklepeme kotlety z vepřové pečeně, okraje nařízneme. Maso jemně osolíme, poprášíme moukou a opečeme dočervena na rozpáleném sádle.
- 2Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji do sklovita, vložíme opečené kotlety, lehce podlijeme a necháme dusit.
- 3Ke konci je nepatrně zaprášíme moukou, přidáme oloupaná, na silnější kousky nakrájená jablka a necháme společně dodusit.
- 4Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.