Vepřové kotlety frikasé

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůVepřové kotlety
    • 60gramůSádlo škvařené
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaSůl
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1kusBobkový list
    • 100gramůZakysaná smetana
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
477 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.
  • 2
    Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
  • 3
    Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.