Vepřové kotlety frikasé
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 60gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusBobkový list
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
477 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.
- 2Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
- 3Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.