Vepřové kotlety jako minutka s paprikami a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 3kusyRajčata
- 1kusMáslo čerstvé
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1574 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
68 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- 3Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu.
- 4Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme 2 očištěné, na kroužky nakrájené papriky a tři oloupaná a nakrájená rajčata podušená na másle. Vše společně mírně povaříme.
- 5Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.