Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusSardelové řezy
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKapary sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1128 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
18 g
Sacharidy
183 g
Vláknina
8 g
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- 3Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.
- 4Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.