Vepřové kotlety jako minutka se žampióny
40 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1169 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
19 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- 3Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Žampióny nakrájené na plátky podusíme spolu s nakrájenou petrželovou natí na másle a přidáme ke šťávě. Vše krátce povaříme.
- 4Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.