Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
21 g
Sacharidy
189 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
  • 3
    Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěné žampióny nakrájené na plátky podusíme na másle spolu se šunkou nakrájenou na nudličky. Poté je přidáme do šťávy a krátce povaříme.
  • 4
    Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.