Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou
40 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
21 g
Sacharidy
189 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- 3Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěné žampióny nakrájené na plátky podusíme na másle spolu se šunkou nakrájenou na nudličky. Poté je přidáme do šťávy a krátce povaříme.
- 4Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.