Vepřové kotlety marinované v bílém víně
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
459 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet.
- 2Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby.
- 3Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.