Vepřové kotlety na cibuli

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
17 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
9 g
Cukr
225 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli rozkrájenou na jemno, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
  • 3
    Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Vepřové kotlety na cibuli
Dnes jsem dělala vepřové kotlety, kmín mám ráda, ale dnes mi vyhovoval hrubě drcený pepř. Podávala jsem k nim růžičkovou kapustu na slanině a brambory vařené ve slupce. Hladkou mouku jsem použila na zahuštění šťávy ke konci dušení, maso jsem s ní nezaprašovala. Doporučuji jako první na tuku zprudka opéct maso, vyjmout ho a pak přidat cibuli. Jde to i tak jak uvádí recept, ale cibule se může připalovat. V receptu v ingrediencích chybí cibule a je špatně uvedeno množství u kmínu, soli a mouky - na kusy. Takže mouka je asi myšlena taky na lžíce, soli dáme dle potřeby a kmínu dle chuti. A cibule odhadem 200 gramů na 10 porcí. Takže z tohotu důvodu nemůže recept tak jak je psaný doporučit.