Vepřové kotlety na majoránce se smetanou
105 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřové kotlety
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMajoránka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
143 mg
Cukr
66 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, potřeme olejem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. Potom kotlety pečeme bez tuku asi 45 minut, obracíme je a podle potřeby podléváme horkou vodou. Pečené kotlety potřeme směsí majoránky, citronové šťávy a 1 lžičky soli, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut. Téměř měkké maso zalijeme smetanou a necháme asi 20 minut dojít v troubě.
- 2Podáváme s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.