Vepřové kotlety na majoránce se smetanou

105 min.
Evropa

Ingredience

    • 1000gramůVepřové kotlety
    • 2lžičkySůl
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžíceMajoránka
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
143 mg
Cukr
66 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, potřeme olejem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. Potom kotlety pečeme bez tuku asi 45 minut, obracíme je a podle potřeby podléváme horkou vodou. Pečené kotlety potřeme směsí majoránky, citronové šťávy a 1 lžičky soli, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut. Téměř měkké maso zalijeme smetanou a necháme asi 20 minut dojít v troubě.
  • 2
    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.