Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 1kusSůl
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1kusHovězí vývar základní
    • 1šálekPaprikové lusky čerstvé
    • 1kusMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaProtlak rajčatový
    • 0,5šálekOkurky
    • 0,5šálekHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Navlhčenou utěrkou otřeme kotlety, nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou.
  • 2
    Rozkrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety opečeme po obou stranách. Podléváme mírně vývarem a dusíme do poloměkka. Poté k nim přidáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu, mírně přisolíme a dusíme, až zelenina změkne.
  • 3
    Na závěr přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru.
  • 4
    Pokud namísto protlaku dáme rajče, musíme jej oloupat.
  • 5
    Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.