Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusHovězí vývar základní
- 1šálekPaprikové lusky čerstvé
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5šálekOkurky
- 0,5šálekHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Navlhčenou utěrkou otřeme kotlety, nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou.
- 2Rozkrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety opečeme po obou stranách. Podléváme mírně vývarem a dusíme do poloměkka. Poté k nim přidáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu, mírně přisolíme a dusíme, až zelenina změkne.
- 3Na závěr přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru.
- 4Pokud namísto protlaku dáme rajče, musíme jej oloupat.
- 5Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.