Vepřové kotlety obložené jablky
50 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŠvestky sušené
- 3kusyJablka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na sádle. Potom maso zalijeme smetanou.
- 2Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka a opečeme je na másle spolu s předem namočenými, vypeckovanými švestkami.
- 3Při podávání zdobíme kotlety kolečky jablek a přeléváme je smetanovou omáčkou ochucenou citronovou šťávou. Do otvoru v kolečkách jablek vložíme švestky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.