Vepřové kotlety pečené
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1kusOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1šálekHovězí vývar základní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2523 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
269 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
32 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety omyjeme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a z jedné strany pomoučíme.
- 2Maso opečeme po obou stranách v horkém tuku dozlatova, nejdříve pomoučenou stranou, potom je obrátíme a dopečeme.
- 3Část tuku slijeme a přidáme kousek másla. Zalijeme vývarem (nebo vodou), necháme přejít varem a vzniklou šťávou přelijeme kotlety.
- 4Podáváme s bramborami pečenými spolu s masem a se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.