Vepřové kotlety po uhersku

40 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 200mililitrůVoda pitná
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 3lžíceSádlo škvařené
    • 1kusPaprika zelená
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
407 mg
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.
  • 2
    Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.
  • 3
    Kotlety přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.