Vepřové kotlety po uhersku
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyVepřové kotlety
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
407 mg
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a okraje nařízneme. Kotlety osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a upravíme na nahřáté talíře.
- 2Do sádla od opékání vmícháme mletou papriku, zpěníme ji a přidáme rajčatový protlak a očištěnou, nadrobno nakrájenou papriku. Zalijeme 200 ml vody a dusíme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.
- 3Kotlety přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.