Vepřové kotlety s citronem
60 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
36 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2V kastrolu na rozehřátém oleji maso po obou stranách rychle opečeme, zakapeme šťávou z 1/2 citronu, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a přidáme citronovou kůru. Kotlety dusíme do měkka, před podáváním odstraníme citronovou kůru.
- 3Podáváme s rýží a každou proci ozdobíme dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.