Vepřové kotlety s citronem

60 min.
Řecko

Ingredience

    • 1kusCitrony
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 1lžičkaSůl
    • 1šálekVoda pitná
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
36 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V kastrolu na rozehřátém oleji maso po obou stranách rychle opečeme, zakapeme šťávou z 1/2 citronu, podlijeme trochou vody (nebo vývaru) a přidáme citronovou kůru. Kotlety dusíme do měkka, před podáváním odstraníme citronovou kůru.
  • 3
    Podáváme s rýží a každou proci ozdobíme dílkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.