Vepřové kotlety se smetanou a vínem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,13litrSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5šálekVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
459 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety osolíme, poprášíme zázvorem, vložíme do misky a zalijeme vínem. Necháme je marinovat 1-2 hodiny.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a kotlety na obou stranách opečeme. Přendáme je do nahřátého kastrolu a uchováme na teplém místě.
- 3Do másla s cibulí přidáme papriku, zamícháme a přilijeme víno, ve kterém jsme kotlety marinovali. Nakonec přilijeme trochu vývaru, vložíme kotlety a povaříme asi 5 minut. Přimícháme hustou smetanu a necháme přejít varem.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.