Vepřové kotlety se zelím a smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVepřové kotlety
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 250gramůZelí červené - sterilizované
    • 1lžičkaMouka pšeničná hrubá
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
    • 0,5kusCibule
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osolené a naklepané kotlety a opečeme je na obou stranách.
  • 2
    Potom přisypeme papriku, podlijeme a dusíme do poloměkka. Přidáme zelí, osolíme a když kotlety změknou, zalijeme je smetanou smíchanou s moukou. Nakonec ještě krátce povaříme.
  • 3
    Podáváme s houskovými knedlíky nebo s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.