Vepřové kotlety szegedinské
75 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika sladká
- 0,5lžičkaPaprika pálivá
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusJablka
- 2lžíceOcet
- 150mililitrůSmetana
- 1lžíceCukr krupice
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.
- 2Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
- 3Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.
- 4Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
- 5Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.