Vepřové kotlety szegedinské

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.
  • 2
    Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
  • 3
    Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.
  • 4
    Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
  • 5
    Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.