Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě
24 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové kotlety
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 100gramůMed včelí
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 1,5lžícePomerančová kůra
- 2lžíceSójová omáčka
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
421 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
- 2Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
- 3Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.