Vepřové kotlety v paprikové omáčce
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety po okrajích nařízneme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a mletou paprikou, krátce zpěníme, zalijeme trochou vody a rozšleháme.
- 2Do vařící směsi vložíme opečené kotlety, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na kolečka nakrájená rajčata a podle chuti osolíme. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme horkou vodou a před koncem dušení přilijeme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.