Vepřové kotlety v paprikové omáčce

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 150gramůPaprikové lusky čerstvé
    • 200gramůRajčata
    • 1lžičkaSůl
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety po okrajích nařízneme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a mletou paprikou, krátce zpěníme, zalijeme trochou vody a rozšleháme.
  • 2
    Do vařící směsi vložíme opečené kotlety, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na kolečka nakrájená rajčata a podle chuti osolíme. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme horkou vodou a před koncem dušení přilijeme smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.