Vepřové kousky s rýží

50 min.
Japonsko

Ingredience

    • 500gramůVepřové maso libové
    • 550gramůRýže Basmati
    • 375mililitrůGranule dashi
    • 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 1kusŠalotka
    • 1lžičkaPetržel - nať
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Rýži propláchneme studenou vodou, scedíme. Do hrnce vlijeme asi 750 ml vody. Když se voda začne vařit, přidáme rýži a snížíme teplotu. Vaříme asi 15 minut, poté hrnec odstavíme a necháme asi 10 minut dojít.
  • 3
    Dashi, sójovou omáčku, cukr i Mirin nalijeme do menšího hrnce a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou šalotku a vaříme další 4 minuty, dokud neni měkká. Vhodíme plátky masa a necháme povařit další 3 minuty.
  • 4
    Do směsi nasypeme pokrájenou petržel a nalijeme lehce ušlehaná vajíčka. Zlehka míchíme, dokud vejce neztuhnou, na 3 minuty odstavíme. Do čtyř hlubších misek naservírujeme rýži, přelijeme omáčkou z masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.