Vepřové krokety
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůVepřový bok
- 200gramůBrambory vařené
- 1lžíceVegeta
- 1špetkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
78 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
537 mg
Postup přípravy
- 1Omytý vepřový bůček umeleme, přidáme vařené, nastrouhané brambory, nastrouhaný sýr, vejce, 15 g mouky, trochu Vegety a špetku soli. Vše dobře promícháme.
- 2Na pomoučeném vále ze směsi vyválíme váleček, rozdělíme na dílky, z nich vytvarujeme placičky. Obalíme je ve zbylé hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 3Podáváme s bramborovou kaší nebo s opékanými bramborami a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.