Vepřové krokety

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 300gramůVepřový bok
    • 200gramůBrambory vařené
    • 1lžíceVegeta
    • 1špetkaSůl
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
78 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
537 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý vepřový bůček umeleme, přidáme vařené, nastrouhané brambory, nastrouhaný sýr, vejce, 15 g mouky, trochu Vegety a špetku soli. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Na pomoučeném vále ze směsi vyválíme váleček, rozdělíme na dílky, z nich vytvarujeme placičky. Obalíme je ve zbylé hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší nebo s opékanými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.