Vepřové krokety smažené

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 450gramůVepřové maso libové
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusVejce slepičí
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 3lžíceMed včelí
    • 1lžíceOcet vinný
    • 1lžícePažitka
    • 1lžíceProtlak rajčatový
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 2decilitryOlej rostlinný
    • 2,25decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
77 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
127 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostky nakrájíme vepřové maso. Rozehřejeme v předehřátém woku podzemnicový olej, přidáme maso a smažíme 3 minuty. Poté ho vyndáme a dáme stranou. Do misky nasypeme mouku, prášek do pečiva a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme chilli, mléko a vypracujeme husté těsto. Rozpálíme ve woku olej. Kousky masa obalíme v těstíčku a přidáme do woku. Smažíme, dokud nejsou zlatohnědé. Vyndáme je a necháme okapat. V misce smícháme med, sójovou omáčku, pažitku, vinný ocet a rajčatový protlak. Vepřové krokety dáme na talíře, ozdobíme pažitkou a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.