Vepřové krokety smažené
25 min.

Ingredience
- 450gramůVepřové maso libové
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceMed včelí
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžícePažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2decilitryOlej rostlinný
- 2,25decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1021 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
77 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
127 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na kostky nakrájíme vepřové maso. Rozehřejeme v předehřátém woku podzemnicový olej, přidáme maso a smažíme 3 minuty. Poté ho vyndáme a dáme stranou. Do misky nasypeme mouku, prášek do pečiva a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme chilli, mléko a vypracujeme husté těsto. Rozpálíme ve woku olej. Kousky masa obalíme v těstíčku a přidáme do woku. Smažíme, dokud nejsou zlatohnědé. Vyndáme je a necháme okapat. V misce smícháme med, sójovou omáčku, pažitku, vinný ocet a rajčatový protlak. Vepřové krokety dáme na talíře, ozdobíme pažitkou a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.