Vepřové maso dušené na kmíně
80 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 25gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVoda pitná
- 750gramůVepřový ořez
- 120gramůTuk
- 3gramyKmín celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
857 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
- 3Hotové maso vyjmeme.
- 4Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Vepřové maso dušené na kmíně
Vepřové maso dušené na kmíně nám moc chutnalo. Recept můžeme jen doporučit. Maso se udělá doměkka a krásně voní. Tuto vůni mu dodá nejen cibulka, ale i koření. Vepřové maso dušené na kmíně prostě musíte zkusit.