Vepřové maso dušené na kmíně

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
857 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Hotové maso vyjmeme.
  • 4
    Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Vepřové maso dušené na kmíně
Vepřové maso dušené na kmíně nám moc chutnalo. Recept můžeme jen doporučit. Maso se udělá doměkka a krásně voní. Tuto vůni mu dodá nejen cibulka, ale i koření. Vepřové maso dušené na kmíně prostě musíte zkusit.