Vepřové maso na kari chiang mai
115 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůVepřová plec
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceOřechy burské pražené
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCukr palmový
- 500mililitrůVoda pitná
- 3lžíceTamarindové pyré
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájené na kostičky blanšírujeme ve vařící vodě asi minutu - pak vodu slijeme a necháme okapat.
- 2V pánvi wok rozpálíme olej, asi minutu na něm smažíme česnek. Přidáme kari pastu a mícháme. Dále přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, zázvor a arašídy a dusíme asi 90 minut. Přilijeme asi 500 ml vody a tamarindové pyré. Pokud se voda v průběhu vaření vyvaří, přilijeme další.
- 3Do uvařeného masa přimícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.
- 4Maso podáváme velmi křehké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.