Vepřové maso na kari chiang mai

115 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
207 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso nakrájené na kostičky blanšírujeme ve vařící vodě asi minutu - pak vodu slijeme a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi wok rozpálíme olej, asi minutu na něm smažíme česnek. Přidáme kari pastu a mícháme. Dále přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, zázvor a arašídy a dusíme asi 90 minut. Přilijeme asi 500 ml vody a tamarindové pyré. Pokud se voda v průběhu vaření vyvaří, přilijeme další.
  • 3
    Do uvařeného masa přimícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.
  • 4
    Maso podáváme velmi křehké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.