Vepřové maso na žampionech
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl mořská
- 7gramůPepř černý mletý
- 2lžíceJíška instantní
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
714 mg
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.
- 2Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.
- 3Rýži uvaříme podle návodu.
- 4Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.
- 5Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 1. 2017
Vepřové maso na žampionech
Maso bylo výborné, šťavnaté. Nemělo to chybu. Babička hned chtěla recept. Díky za tip.