Vepřové maso na žampionech

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
714 mg
Cukr
495 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.
  • 2
    Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.
  • 3
    Rýži uvaříme podle návodu.
  • 4
    Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.
  • 5
    Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 1. 2017
Vepřové maso na žampionech
Maso bylo výborné, šťavnaté. Nemělo to chybu. Babička hned chtěla recept. Díky za tip.