Vepřové maso na zázvoru
25 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 500gramůVepřové maso libové
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceVývar zeleninový
- 20gramůZázvor celý
- 15gramůHouby černé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.
- 2Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.
- 3V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.
- 4Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.