Vepřové maso na zázvoru

25 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.
  • 2
    Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.
  • 3
    V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.
  • 4
    Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.