Vepřové maso na zázvoru s kešu oříšky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté maso osušíme a pokrájíme na proužky o tloušťce cca 1 cm. V misce si připravíme marinádu: šťávu ze 2 citronů smícháme s rybí a ústřicovou omáčkou a přidáme cukr. Vzniklou směsí přelijeme proužky vepřového masa a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Oloupaný zázvor pokrájíme na drobné nudličky a namočíme ve studené vodě. Omytou chilli papričku rozkrojíme na polovinu, odstraníme z ní semínka a posekáme na malé kousky. Oloupaný česnek nasekáme na kousky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme šikmo na asi 2 cm široké kousky. Koriandr omyjeme a ze stonků otrháme lístky.
  • 3
    Do woku s rozehřátým olejem vložíme pokrájeného vepřové maso, které jsme předtím vyndali z marinády. Masto restujeme asi 5 minut, během restování stále mícháme. Opečené vepřové vyjmeme z woku a odložíme stranou při pokojové teplotě.
  • 4
    Do woku nyní vhodíme nasekaný česnek a opečeme ho, potom přidáme kešu oříšky a 1 minutu opékáme. Vložíme ještě maso a zázvor s chilli papričkami. Pečeme 3 minuty, poté zakapeme sójovou omáčkou, zamícháme kousky jarních cibulek a lístky koriandru a ještě 1 minutu restujeme. V průběhu restování směs neustále mícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.