Vepřové maso s cibulovou natí
30 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová kýta
- 5kusůCibulka jarní
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme nakrájené maso, promícháme, necháme odležet.
- 3Nať z mladých cibulek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na 3 - 5 cm dlouhé kousky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce smažíme pokrájené naložené maso. Když maso zbělá, přidáme nakrájenou cibulovou nať , kterou ihned posolíme, aby rychleji změkla. Smažíme za stálého míchání, když nať začne vadnout, přidáme sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a ještě malou chvíli smažíme. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.