Vepřové maso s jablky a švestkami
60 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 240gramůVepřové maso libové
- 8kusůŠvestky sušené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMléko polotučné
- 2kusyJablka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2440 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
542 g
Vláknina
61 g
Cukr
326 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme je a mírně osolíme.
- 2Vždy na jeden plátek položíme oloupané, nakrájené jablko a namočené, odpeckované švestky. Druhým plátkem přikryjeme a spojíme párátkem.
- 3Maso pečeme na cibuli zpěněné na másle. Při pečení plátky podléváme vývarem a mlékem.
- 4Hotovou šťávu podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.