Vepřové maso s koprem
15 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová kýta
- 2hrstiKopr čerstvý
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
305 mg
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
- 3Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme nakrájený kopr a směs za stálého míchání smažíme. Když kopr začne vadnout, přidáme sójovou omáčku, kmín a Vegetu. Směs stále mícháme, podle chuti přisypeme sůl a přilijeme ocet. Vše na závěr ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.