Vepřové maso s květákem po čínsku
20 min.
Ingredience
- 100gramůVepřová kýta
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1kusKvěták
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 2V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme pokrájené maso a promícháme.
- 3V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme růžičky květáku, ihned je osolíme, aby pustily vodu a rychleji změkly. Květák za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, poté pánev odstavíme.
- 4Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm zprudka osmahneme maso, obalené v Solamylové směsi. Smažíme přibližně 2 minuty, až zbělá, přidáme sójovou omáčku, kmín, papriku a sůl. Nakonec přisypeme osmahnutý květák, dochutíme octem, důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.