Vepřové maso s pórkem po čínsku

20 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
  • 2
    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet.
  • 3
    Pórek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na silnější kolečka.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme druhou polovinu oleje, přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.