Vepřové maso s pórkem po čínsku
20 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kýta
- 2kusyPórek
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet.
- 3Pórek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na silnější kolečka.
- 4V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme druhou polovinu oleje, přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.