Vepřové maso se švestkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůVepřová kýta
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 4lžičkyCukr třtinový
- 1špetkaSkořice mletá
- 5lžičekOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 4lžíceOmáčka švestková
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1špetkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
399 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme solamyl, rýžové víno, skořici, cukr a sójovou omáčku. Nudličky přelijeme směsí a promícháme. Maso necháme zhruba půl hodiny marinovat. Poté vyjmeme a marinádu odložíme.
- 2Ve Woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky smažíme za stálého míchání zhruba 4 minuty. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdrcený česnek, omáčku hoisin, švestkovou omáčku, chilli omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Na závěr přilijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.