Vepřové maso se zelím a smetanou
80 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 200gramůVepřová plec
- 30gramůOlej stolní
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 200gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, špetku papriky a omyté, na kostky nakrájené maso. Osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.
- 2Omyté zelí nakrájíme na proužky a dusíme na oleji. Během dušení přilijeme kyselou smetanu.
- 3Udušené zelí smícháme s masem a ještě chvíli podusíme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.