Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow)
25 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 500gramůZelí čínské
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceKoření Orientální
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaChilli paprička
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceLimetková šťáva
- 80gramůKaštany vodní
- 60gramůMáta
- 1kusLimetka
- 3lžičkyOmáčka rybí
- 100mililitrůChilli omáčka
- 8plátkůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové maso restujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi na středním plameni. Bude hotové asi za 5-6 minut, kdy se začíná drolit. Přidáme k němu thajské koření, prolisovaný česnek, čerstvý nastrouhaný zázvor, na jemno nakrájenou chilli papričku, kolečka jarní cibulky, rybí omáčku (nam pla), limetkovou šťávu, čínské zelí nakrájené na tenké proužky, vodní kaštany a nasekanou čerstvou mátu. Smícháme, opékáme asi 3 minuty, aby zelí zmenšilo svůj objem.
- 2Podáváme zabalené do 8 zelných listů s řapíkem pro lepší servírování, čtvrtkami limetky a sladkou thajskou (nebo chilli) omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.