Vepřové medailonky s hráškem
25 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 400gramůHrachové lusky
- 1lžičkaPepř červený celý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty.
- 2Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích.
- 3Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.