Vepřové medailonky s hráškem

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůVepřová kýta
    • 400gramůHrachové lusky
    • 1lžičkaPepř červený celý
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty.
  • 2
    Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích.
  • 3
    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.