Vepřové medailonky Val Capriasa

85 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1155 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
81 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky, naklepeme, z obou stran zprudka orestujeme na pánvi s tukem, a poté naskládáme do zapékací misky. Zbývající tuk slijeme a na pánev nalijeme bílé víno, které chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou a touto směsí zalijeme medailonky.
  • 2
    Na plátky nakrájené houby (hříbky) podusíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a společně podusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme, okořeníme, směs rozložíme na maso a poklademe plátky sýru.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plochu o něco větší než je forma, aby vznikly okraje. Těsto poté položíme na masovou směs a okraje dobře přitlačíme. Uprostřed vykrojíme menší otvor, povrch můžeme poklást zbytky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě (na 220°C) asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.